Светът е потрес. Инстаграм и Фейсбук почерняха от жалейки. Намериха овъглените останки на

След катастрофата на частния турски самолет в Иран оцелели няма. Това съобщи агенция Фарс, позовавайки се на управлението за извънредни ситуации в страната. В съобщението се казва, че спасителните отряди са достигнали до мястото на катастрофата. Там са били намерени овъглените останки на 11 души – осем пътници и тричленен екипаж.

За установяването на самоличността им ще е необходим ДНК-анализ. Трагедията се случи по-рано през деня близо до град Шахр Корд в планинския район в югозападната част на страната, на 400 километра от Техерану предаде Блиц.

Самолетът, собственост на турския инвестиционен фонд „Башаран“, е летял от Шаржа в ОАЕ към Истанбул. Машината изчезна от радарите в 18:50 часа местно време. По информация на медии, самолетът се е забил в планината и е избухнал в пламъци.   На борда на машината се е намирала 28-годишната дъщеря на председателя на съвета на директорите на „Башаран“ Мина Башаран, която заедно с група приятелки се е връщала от почивка в Емирствата. Предполага се, че в луксозния курорт Мина и приятелките ѝ са празнували моминското ѝ парти. Мина е трябвало да мине под венчилото на 28 март.   Оказа се, че само жени са пътували в самолета. Пилотът Мелике Куввет е една от първите жени-пилоти в турските въоръжени сили. Останалите членове на екипажа също били жени. Но от централата на холдинга Башаран съобщиха, че те не били уведомени предварително за полета на самолета.

Намери ни във facebook