19-годишна: Мислех си, че е алергия към изкуствените мигли, а се оказа смъртоносна болест!

Преди операцията Мегън обожавала две неща: изкуствени мигли и дълга коса. Сега, след животоспасяваща операция, тя казва „загуби всичко, което беше толкова ценно за мен“, пише Меtro.

В началото родителите предположиха, че подпухналите очи на Меган са реакция на лепилото за мигли, което тя използвала ежедневно. Изминало един месец обаче, след като тя замени изкуствените мигли с туш, но отокът не изчезнал.

През декември Мегън се обърнала към лекари.

undefined

Офталмолозите, за изненада на Мегън, не успели да ѝ кажат нищо разумно: нейното зрение не се е влошило, всичките ѝ показатели са нормални. След това тя била изпратена в специализирана болница в Портсмут, Англия, където изследванията продължили 10 часа.

Едва в края им лекарите успели да открият мек фибром в главата на момичето.

undefined

„Когато ми казаха, че туморът е доброкачествен, веднага се успокоих. Но когато ме заставиха да си обръсна главата – това вече беше прекалено. Твърде много обичах косата си.“

Лекарите трябвало да отворят черепа на Меган, за да изрежат фиброма. Операцията продължила шест часа и била успешна. Сега Меган не може може да кара кола в продължение на шест месеца и да работи два месеца. Но тя вече мечтае косата ѝ отново да порасне дълга и хубава./Zdrave.to

Намери ни във facebook