Румяна Арнаудова коментира обрата за трагедията в Хитрино, хвърли яснота защо тезата на „Булмаркет“ издиша

Абсолютно убедена е прокуратурата за това какви са причините, поради които се е стигнало до този тежък инцидент. На мястото на произшествието са извършени множество огледи и експертизи. Разполагаме и с много устни признания. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.


„Тезата на „Булмаркет“ е била обект на нашето разследване. Разбира се и за нас беше изключително важно дали се касае за действия на машинистите или е заради инфраструктурата. Категорични за заключенията, че единствената причина за това произшествие е високата скорост, с която машината се е движела. Не е налице каквото и да е съпричиняване на инцидента заради инфраструктурата““, каза тя.

Обрат: Нова техническа експертиза сочи коренно различна причина за трагедията в Хитрино 

„Това е установено след множество огледи. Тази версия е изключена. Частната експертиза не може да бъде оценена от съда, защото не е годно доказателствено средство и не е възложена от него. Прокуратурата няма причина да промени изводите си“, добави Арнаудова.

„Основното правомощие на прокуратурата е да повдига и поддържа обвинения. Много отдавна беше отнета възможността на прокуратурата да предприема действия за предотвратяване на престъпления“, коментира Арнаудова на въпрос дали е редно да се приеме проверка след частната експертиза.

Намери ни във facebook