Йоана Захариева с драматична изповед за здравето си, певицата призна какво е отключила заради нощния си живот!

Певицата Йоана Захариева – Йоко изчезна от полезрението на медиите. Оказа се, че за това си е имало основателна причина. Нощният живот, свързан с работата й като промоутър и организатор на концерти в топзаведенията в София, тотално я съсипал. Натоварената работа и малкото сън оказали негативно влияние върху здравословното й състояние.

Въпреки проблемите тя се е взела в ръце и се бори с наднорменото тегло, което натрупала от стрес. За здравословните си проблеми тя се съгласи да говори пред наш репортер, както и за предстоящото й участие в хитовия риалити формат „Смени жената“. Там тя заживя на село в огромна ферма, където й се наложи да гледа овце, свине и какви ли още не животинки от селскостопанския живот.

– Йоана, иска се голяма смелост да излезеш и да признаеш за здравословни проблеми, довели до наднормено тегло. Каква е историята и как се стигна до това?
– През последните години усилено работех нощно време като промоутър и организатор на концерти. Обслужвах някои от топклубовете в София и работата ми беше изключително натоварена – организация с много изпълнители, бюджети… Цялата тази работа доведе до стрес, който пък отключи диабет, покачване на много висок инсулин и това доведе до моето наднормено тегло. Стигнах до 100 кг!

– В момента колко килограма си и какво си предприела, за да се справиш с проблема?
– Приключих с нощната работа. С един от клубовете нещо не се доразбрахме, приключихме работа и ми се издължиха финансово. Взимайки парите в ръка, се замислих какво трябва да правя оттук нататък, тъй като ми беше дошло до гуша от тази напрегната работа. В същото време започнах да виждам в огледалото срещу себе си друг човек. Не можех да облека никакви дрехи беше ме срам да се появявам пред хората… И като взех парите, които ми дължаха от въпросния клуб, реших да направя нещо коренно различно и здравословно за себе си. На секундата си казах, че трябва да отида при д-р Емилова във Варна. Беше уикенд, когато децата са при баща си, и аз запалих колата и тръгнах. Отивайки при нея, започнах отначало своя здравословен начин на живот. Първо си изчистих организма, тя ми направи всички изследвания и ми показа, че съм стигнала до 15 инсулин. Каза ми, че не съм наред, как съм могла да се докарам дотук.
Тогава взех категорично решение, че спирам с нощната работа. Оттогава всяка вечер си лягам в 22 часа.

– Колко килограма успя да свалиш оттогава?
– Предвид възрастта ми, тъй като не съм вече първа младост, едно 20 кила свалих. Сега ми предстои отново да ходя при д-р Емилова, тъй като всяка година е хубаво да се прави този изчистващ цикъл, който е по-стресовият. Искам да си се върна в моите килограми. Имам да свалям още 10-15 кила, за да влезна в норма. Никога не съм била кльощава, но да съм една прилично изглеждаща жена.

– Нощният живот често дава такива резултати, но пък в последните години певиците работят именно по това време на денонощието…
– Мога да изброя доста имена, които на база натоварена нощна работа получават нарушения в организма. Нека не ги изреждам поименно, но има много примери.

– Струват ли си парите и славата, когато накрая човек си съсипва здравето?
– През последните години стигнах до извода, че няма пари, които могат да ти възстановят здравето, да ти го платят. Цената, която плащаме, не ти възстановява здравословния баланс.
Наскоро се снимах в риалити формата „Смени жената“ и за пореден път се убедих, че вече не ставам за такива неща. Само пет дни извън моята зона на комфорт и се върнах по-уморена от всякога.

– Имаше ли притеснение, когато прие да участваш, че можеш да попаднеш на кофти семейство?
– Имах притеснения относно изненадите, които ме чакат. Целият екип ми се смя, че тръгнах от София с целия си комплект за спане – завивки, чаршафи, възглавници, всичко. Така де, не знаеш къде ще попаднеш и исках да съм подготвена.

– Как се отнасяше твоята заместничка от „Смени жената“ с децата ти?
– Както знаеш, форматът е такъв, че две семейства с коренно различен начин на живот разменят съпругите си за една седмица. Семейството, с което трябваше да се разменя, се оказаха фермери, много симпатични млади хора. Снимките се проведоха в с. Дъбован, Плевенско. Докато бях там, се грижих за 200 овце и почти толкова агнета. Успях да приготвя и домашно сирене. Деси, момичето което дойде на мое място вкъщи, е много готина и слънчева дама. Не сме имали никакви проблеми.

– Направи ли някакви съпоставки с живота, който водим в София, в сравнение с там?
– О, разбира се! Разликите са огромни. Аз попаднах в почти безлюдно село. Училището там не работи, площадът в центъра е абсолютно безлюден, нощно време едни несветещи къщи, празни улици, изоставени домове… Тази гледка искрено ме разочарова, удари ме в сърцето
На моменти си поплаках, защото сме в тотална безизходица от безхаберието на държавата. И после защо всички тези млади хора се стичат към големите градове. С какво им помага държавната система да си поддържат имотите, да си изучат децата. Там има само едно разрушено училище! Да предположим, че млада двойка си раждат там дете. Ми то няма нито детска градина, нито училище, нито болница! Защо да седят там!

– Повечето хора, след натоварен живот като твоя, след години искат да живеят точно на такова безлюдно местенце, където да се радват на природата, на песните на птичките… Би ли заживяла по този начин?

– С удоволствие бих отишла в някаква почивна къща на такова място. В един момент нататък се виждам да живея извън София. Лятно време даже го правя – излизам на дивотията извън столицата.

– Да разбирам ли, че не си привикнала към лукса и той няма да ти липсва?
– О, аз нямам такава зависимост. Материалното отдавна не е моето нещо. Трябва да образоваме децата си и затова имаме нужда от града, поне до момента, в който те си стъпят на краката.

– Лесно ли се приспособяваш към чужда обстановка?
– Може би не, защото с възрастта човек свиква със зоната си на комфорт и започнах да оценявам все повече идеята да пазя спокойствието и здравето си.

– Какво за теб е идеален дом?
– Моят дом е моята крепост. Занимавам се усилено с такъв бизнес с туристи, свързан с частни домове. Непрекъснато внасям някакви новости, ремонтирам вкъщи… За мен е много важно в дома ми мебелите да са направени от естествени материи – да храни окото, да има уют, като влезнеш настина да се почувстваш като вкъщи.

– Повечето хора сочат за идеален дом неговите размери, или пък някакви изгъзици като водно легло, позлатени мебели…
– Не знам кои са тези хора… Моите приятели и познати търсят именно уюта. Самата аз се изнесох от големия ми апартамент и живеем на един мансарден етаж в много по-малко пространство, но сме на покрива на София. Имам огромна тераса и гледката е несравнима, дава ти една свобода. Това е незаменимо и лятото живеем на тази тераса, която е покрив на цялата сграда. Нищо не е в състояние да ме прибере в големия ни апартамент, който е 150 квадрата.

Намери ни във facebook