НАЙ-НАКРАЯ! Гринго на Софка си призна за рекета! Ето каква присъда ще получи!

10 месеца зад решетките и 5 бона глоба получи Гринго, който ще излезе на свобода през юни

Тихомълком се споразумя с прокуратурата Тодор Давидов-Гринго, прочул се като любимия мъж на ромската певица Софи Маринова – пише в. „България днес“.

 

Той се призна за виновен за рекет на айтоски бизнесмен и така успява да получи хем по-лека присъда, хем да избегне тягостен съдебен процес и досаден медиен интерес – коментира изданието.

Тодор Давидов бе арестуван миналия септември след сигнал на заможния търговец Асен Атанасов, познат ката Акиф.

Той твърди пред ченгетата, че е бил изнудван от непознати. Задържани са Грингои аверът му Стефан Сливков. Двамата го изнудват за 50 хил. лева в брой, като заплашват да очистят него и семейството му, ако не приготви парите. Принудата и заплахата за убийство срещу търговеца на контейнери са извършени в период от 18 септември до 23 септември, миналата година. Според прокурорите Гринго е бил съучастник на извършителя Стефан. Той намерил симкарти и телефони и подучил Сливков как да води преговорите за парите.

Сливков продължава да упорства в ареста и засега остава зад решетките. Гринго няма никакво намерение да се задържи дълго в зандана. Затова и по съвет на скъпотлатения си адвокат Марин Марковски склонява глава и се съгласява на сделка с прокуратурата. Така Давидов получава 10 месеца лишаване от свобода, като вече е излежал почти 6 от тях.

Певицата Софи Маринова бе неотлъчно до него в тежкия за връзката им момент.
„Те на убийци ни направиха, а ние сме само музиканти“ – коментира разтреперана в съдебната зала гласовитата ромка.

Намери ни във facebook