Министър Петкова вдигна завесата! Обяви как е започнала сделката с ЧЕЗ и какво ще се случи с цената на тока

„Сделката с ЧЕЗ е стартирала като бизнессделка, но сами видяхте как ескалира тази тема и някои се опитаха да направят политически въпрос от нея. Това развитие на събитията не беше благоприятно за никой“. Това заяви в ефира на Нова тв енергийният министър Теменужка Петкова. 

„Не съм съгласна с президента Радев.

Чешката компания продава свои активи, които се продават в България. Имало е конкурс, който се е провел по техните правила. Не е работа на държавата да дава отговори как е структурирано финансирането“, каза още Петкова.

„След тази ескалация на напрежението, изключително пресилена и изкуствено създадена, премиерът Борисов като отговорен държавник потърси контакт с г-жа Върбакова и българската компания, за да видим какви са възможностите българската държава да влезе по някакъв начин в тази сделка.

За нас е много важно българските граждани да бъдат спокойни. Разбираме какви са опасенията на хората. Искаме да създадем такива условия, че такива страхове да бъдат минимализирани. 

Темата с цената на тока е последната, която ще бъде обект на дискусии, по-важното е как, ако има такава правна възможност, България да участва в сделката“, категоричен е енергийният министър.

 

Намери ни във facebook