Всички световни медии излъчват потресаващи кадри. От морето извади чудовище майката на

Когато 68-годишната британка Сю Елкок отиде на риболов със сина си, вероятно не очакваше да хване чудовищна риба от 130 килограма и дълга 163 см – по-тежка и по-дълга от самата нея, пише foxnews.com.

Тя уловила рибата, когато била на гости на сина си Саймън и съпругата му Мишел в дома им в Пърт, Австралия.

Елкок имала усещане, че е хванала „прилична риба“, но после останала шокирана от огромния размер, който се появил от океана край бреговете на Ланселин след 40-минутна битка.

49-годишният й син и колегите й установили, че рибата е дълга 5 фута и 4 инча – 163 см, с два сантиметра повече от ръста на Сю.

„Просто не можех да повярвам на размера й, когато тя издигна главата си от водата. Това е размерът на дивана ми“, каза Елкок.

„Саймън е опитен в морския риболов и с него съм ловувала и преди,  но най-голямата риба, която бях хващала досега, беше дълга колкото краката ми и я улових с малко стръв”, допълва г-жа Елкок.

„Някой каза, че ще са необходими огромни камери, за да вкараме вътре такава риба, разкри още Сю. – Но аз помогнах на сина ми да я нарежем и цялата се събра във фризера. Саймън и Мишел ще се наслаждават на месото й месеци наред, когато аз вече ще съм си в Англия.“

„Снимката, на която майка държи рибата, е сред съкровищата в личния ми албум“, отбеляза Саймън.

Сю Елкок се превърна в хит във Facebook и Instagram, след като сподели видеоклип от страхотната си сутрешна находка.

Намери ни във facebook