Закопчаха топ бандита Митьо Дебелия и 12 oт аверите му

Известният пловдивски фалшификатор Димитър Димитров – Митьо Дебелия и още 12 души от неговата престъпна група са били задържани снощи, научи от източници на разследването. Дебелият е арестуван в Пловдив по непотвърдена информация на в дома му, а останалите са били закопчани на територията на цялата страна. При обиските са открити множество заготовки и готови фалшиви документи, сред които и лични карти и паспорти, нъучи още от своите източници.
Всички задържани ще престоят в ареста 24 часа.

Митьо Дебелият е тартор на престъпната група и пипалата на скандалния фалшификатор са се разпрострели из цялата страна. Има последователи, които работят усърдно за него срещу солидно заплащане, разказаха още разследващи.

Преди години Дебелия бе арестуван заедно с други трима мъже в ресторант „Ла Рива“. Бяха намерени и иззети мобилни телефони и сим-карти, флаш памети, фалшиви паспорти и др. Дебелият има няколко присъди, които са свързани основно с фалшифициране на документи. Последните години се бе кротнал или поне нямаше информация с какво се занимава, но сега полицията е действала след дълго време следене. 

Когато го съдеха през 2012 г., комисията Кушлев поиска да му бъде отнето част от имуществото в полза на държавата, но удари на камък. Дебелият бе прехвърлил всичките си имоти на други лица. Очаква се след това престъпление, тъй като се води рецидивист, да лежи отново в затвора.  

Намери ни във facebook