Говорителят на НАП Росен Бъчваров за убийството на Иво Стаменов, за 2000 души с необяснимо богатство и несъбраното ДДС

„От 2000 до 2017-та НАП е събрала не по-малко от 197 милиарда лева от данъци. За последните три години ръстът на приходите възлиза на 5 милиарда и 100 милиона. По този начин икономиката изсветлява. Това заяви в ефира на Нова тв говорителят на НАП Росен Бъчваров по повод скандала с размера на несъбраното ДДС.

 

„16,2 милиарда е общата сума на ревизионните актове, с които НАП е открила злоупотреби с ДДС. Във всяка държава има дял вземания, които са категоризирани като трудносъбираеми. 

Нито лев от тази сума не е отписана, въпросът е каква е вероятността те да бъдат събрани. Ако една фирма няма имущество, събирането на дългове е трудно. България се нарежда на 20- то място от 27 по несъбираемост на ДДС, показва изследване на ЕС. След нас са Гърция и Италия

Всяка година при около 2000 души, при които има необяснимо богатство, се минава през ревизия и ако се налага обезпечение, запор.

НАП излезе от ситуацията с Иво Стаменов по-силна от преди. Това, че към момента не се е стигнало до арест, съвсем не значи, че няма напредване в разследването.
 
Хората в сектор „Фискален контрол“ преживяха много голям шок, стоят въпросите защо точно него“, посочи експертът.

 

Намери ни във facebook