Миналата година съседката си беше боядисала по този начин яйцата и обра всички овации, тази година само, че ще я надмина

Скоро е Великден и ако искате тази година яйцата ви да бъдат оригинални и ефектно боядисани, този лесен майсторски клас е за вас!

Ако искате нещо необичайно, но в същото време да не бъде сложно, което бързо да можете да направите на ръка с подръчни материали, без да ходите допълнително до магазина, този метод е за вас

Какво е необходимо:

Пластмасов съд за еднократна употреба

Лак за нокти в цвят индиго (реално можете да използвате този, който ви харесва, аз исках да използвам нежно-розово, но беше свършило и използвах синьото)

Гумени ръкавици

Пръчка за разбъркване

Щипки

Лакочистител

Вода на стайна температура

Напълнете пластмасовия съд с до 3/4 вода при стайна температура, след това излейте в нея малко лак. Имайте предвид, че ако водата е прекалено студена, лакът за нокти ще започне да пада на дъното.

На този етап е по-добре да сложите гумени ръкавици.

Внимателно разбъркайте всичко, така че да се полуди вода с мраморен ефект.

Потопете яйцата във водата и ги завъртете няколко пъти. За да ги извадите, можете да се възползвате от щипките.

Изсушете вашите красиви великденски яйца. Можете да използвате дунапрен и забити в него топлийки, върху които да закрепите шарените яйца. Импровизирайте!

Това е всичко! Само за един миг сте боядисали яйцата и в резултат сте получили една страхотна великденска декорация, с която можете да украсите празничната трапеза, а и не само. Както вече казахме, лакът може да се използва в абсолютно всички цветове – просто изберете няколко варианта и ги разбъркайте. Получава се още по-ярко и необичайно.

Надяваме се, че ви е харесал този мастър клас!

 

Намери ни във facebook