Стари муцуни: Стана ясно кои хора обвиняемият Прокопиев реди в свое правителство с 23-ма министри! (СПИСЪК/СНИМКИ)

Властта се тресе. Иво Прокопиев вади свой кабинет. Днес поредната нова дясна формация „Демократична България“, съставена от старите муцуни от ДСБ, „Да, България“ и „Зелените“ представи своя проекто-кабинет. Очаквано съставът се появи първо в сайта на обвиняемия Огнян Донев – Club Z, предава Канал 3.


 
„Демократична България“ е продължение на задкулисния кръг АРГО, в който станаха ясни зависимостите между бизнесмени, политици, журналисти, представители на НПО-сектора. В него обвиняемият издател Прокопиев имаше ключова роля, като чертаеше схемите за овладяване на властта. 
 
Ето и кандидатите за министри. 
 
Правосъдие – Христо Иванов – юрист, председател на „Да, България!“, министър на правосъдието (2014-2015 г.).
 
Вътрешни работи и служби за сигурност- Атанас Атанасов – председател на „Демократи за силна България“, юрист.

 
Финанси  – Георги Ганев – икономист, програмен директор по икономически въпроси в Центъра за либерални изследвания в София, преподавател в Софийския университет.
 
Образование и наука – Георги Няголов – работи за равен достъп до истинско образование, съсредоточено върху адекватна професионална реализация, но и върху нагласи и ценности за осъзнат, активен и отговорен живот.
 
Децентрализация, регионална политика и транспорт – Йордан Иванов – председател на ДСБ-Пловдив, председател на национален клуб „България на регионите“, юрист.
 
Кохезия и еврофондове – Радан Кънев – зам.-председател на ДСБ, юрист.

 
„Министрите“ от кабинета заседават пред хотел „Хилтън“.
 
Туризъм – Любомир Попйорданов – юрист, с 28-годишен опит на предприемач в туризма и спорта, журналист на свободна практика, артист и филантроп. Основател и дългогодишен председател на Българската асоциация за алтернативен туризъм.
 
Социална политика – Цецка Бачева – зам.-председател на ДСБ, доктор по политическите науки от Университета в Хале, учредител на Националния клуб на жените към ДСБ.
 
Пенсионна реформа и пазар на труда – Владислав Панев – предприемач, от 2006 година управлява компании в областта на финансите и недвижимите имоти. Лицензиран инвестиционен консултант и професионален инвеститор. С множество публикации на икономическа тематика в български и чуждестранни медии. Съпредседател на ПП „Зелените“ от 2016 година.
 
Външни работи и европейска политика – Стефан Тафров – зам.-министър на външните работи в правителствата на Филип Димитров и на Иван Костов, посланик на България в Италия, Великобритания и Франция и два пъти в ООН-Ню Йорк.
 
Младежки политики и спорт – Мануела Малеева.

Мануела Малеева говори по телефона преди да бъде номинирана за министър.  
 
Икономика и енергийна независимост – Мартин Димитров – икономист, активен законодател, основател на Групата за натиск.
 
Екология и устойчиво управление на природните ресурси – Борислав Сандов – съпредседател на ПП „Зелените“. Един от организаторите на граждански кампании и протести за опазване на околната среда и демокрацията в България.
 
Реформа на държавната администрация – Петър Славов – юрист и икономист, адвокат, завършил СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС, European Business School-London, Regents University.
 
Дигитална трансформация – Божидар Божанов – софтуерен инженер с над 10 години опит в големи световни компании и експерт по електронно управление.
 
Култура  – Александър Кьосев – преподавател по история на модерната европейска култура, Софийски университет.
 
Отбрана – Велизар Шаламанов – доцент по кибернетика в БАН, бивш министър (2014) и заместник-министър (1998-2001) на отбраната, директор в НАТО от 2009 до 2017 година.
 
Земеделие и храни – Албена Борисова – специалист по агроекология и биологично производство. Председател на една от най-старите НПО в България – Фондация за околна среда и земеделие.
 
Здравеопазване – доц. д-р Христо Хинков – лекар, психиатър.
 
Малък и среден бизнес и ограничаване на административната тежест – Емил Георгиев – адвокат и университетски преподавател. Работи на пресечната точка между технологиите, маркетинга и правото в собствената си кантора.
 
Интелигентен растеж, инвестиции и конкурентност – Калина Цонева – мениджър „Бизнес системи“ с разнообразен опит в изграждането на корпоративни софтуерни решения.
 
Гори и защитени територии – Тома Белев – магистър по горско стопанство – опазване на природната среда. 17 години е  работил в системата на държавната горска администрация и отговаря за защитените територии и Природен парк „Витоша“. Автор в няколко плана за управление на защитени територии. Председател на Асоциацията на парковете в България.

„Екологът“ Тома Белев гледа замечтано пред перспективата да седне в стола на Нено Димов.  
 
Политики за българите зад граница – Антоанета Цонева – експерт по изборен процес, застъпник за избирателните права на българите зад граница, съучредител на Института за развитие на публичната среда, омбудсман на София (2001-2004).

Антоанета Цонева е отворила лаптопа си, на който се вижда среден пръст с надпис „за Цеко“. Вероятно става въпрос за Цеко Минев. 

Намери ни във facebook