Дамаск: Повечето от ракетите, изстреляни при въздушния удар, са свалени

Сирийската армия потвърди, че нейни позиции са били ударени от над 100 ракети, изстреляни през нощта от американски, британски и френски сили, предаде ДПА.
 
В изявление, прочетено от армейски генерал по държавната телевизия, се казва, че са нанесени материални щети по изследователски център в Барзе, североизточно от Дамаск.
 
В съобщението се добавя обаче, че сирийската противовъздушна отбрана е съумяла да свали повечето от ракетите, след като на атаката е било реагирано с „голяма ефективност“.
 
Армията заяви, че част от ракетите са пропуснали целта и са ударили намираща се недалеч военна база в Хомс, при което са били ранени трима цивилни.


 
От руския генерален щаб обявиха, че броят на изстреляните от западните сили ракети е 103. Прихванатите били 71.
 
„Сирийските системи за противоракетна отбрана (ПВО), основна част от която представляват комплеркси съветско производство, успешно са отразили отклонили от поражения ударите на авиационните и морските сили“, каза началникът на Главния оперативен щаб на Генщаба на въоръжените сили на Русия генерал-полковник Сергей Рудской.
 
От там добавят, че ударът на САЩ и съюзниците им е бил насочен към летище в Сирия, в това число и авиобаза „Шайрат“. Няма пострадали при нападението.
 
Ударени са и обекти, които отдавна не се използват. Те са частично разрушени. „По предварителни данни, жертви сред мирното население и сирийските военнослужещи няма“, посочи Рудской.

Намери ни във facebook