Апокалиптични СНИМКИ и ВИДЕО от Австрия, невиждан потоп в Грац, където има много българи!

Вторият по големина австрийски Грац пострада от тежко наводнение вследствие на проливен дъжд. Едни от най-драматичните кадри на бедствието са от търговския център „Ситипарк“, чиито приземни етажи се оказали изцяло под вода.
 

Водата проникнала в търговския център от улицата. Нивото ѝ било около 30 см, съобщават от пожарната, цитирана от местни медии.


 
Засегнати са централните части на града, в който живее най-голямата българска общност в Австрия.
 

Най-малко четирима пътуващи са били блокирани в автомобилите си по време на наводнението. Водата в железопътен прелез се покачила толкова много, че те не могли да се придвижат. В резултат имало и огромни закъснения в градския транспорт. Водата успяла да влезе и в трамваите.
 

Над 300 пожарникари били изпратени по сигнали тази нощ. Очаква се днес да започне изпомпването на водата от мазетата на пострадалите сгради. В жилищен блок заради влагата се е срутил таван, по чудо няма жертви.
 
На летището в Грац са отменени доста полети, включително от Берлин, Цюрих и Истанбул. Самолетите са били отклонени към Виена, Дюселдорф и Щутгарт.

Рекордният дъжд се е изсипал над Грац вчера. В различни части  на града то варира от 64 до 100 милиметра. „Това е впечатляващо“, заяви Ханес Рийдър от Централния институт по метеорология и геодинамика.
 

Намери ни във facebook