Полицаите нахлуха в офисите на една от най-известните компании! В момента влачат шефа с белезници! Закопчаха самия

Ръководител на „Порше“ (Porsche) временно е задържан на фона на поредицата обиски, свързани със скандали с маниполурани дизелови двигатели, съобщи пред АФП говорител на автомобилостроителната компания.

Арестът е във връзка с разследване на измами, свързани със скандала с фалшифицираните тестове за емисиите на дизеловите коли на „Фолксваген“. „Порше“ е собственост на групата „Фолксваген“ (Volkswagen).

Изпълнителният директор на „Порше“ Оливер Блум е информирал служителите, че прокуратурата в Щутгарт временно е задържала един от ръководителите на компанията.

Германските вестници „Билд“ и „Виртшафтсвохе“ съобщиха, че става дума за Йорг Кернер, бивш отговорник за двигателите в „Порше“, който е работел в Ауди (Audi), когато скандалът избухна.  Кернер е задържан, тъй като властите се опасяват, че може да се укрие. Той отговаря за разработването на задвижващата система на спортните автомобили.

Блум е намекнал в писмо до персонала, че полицията е погнала „член на борда“ от 18 април. В писмото се отбелязва, че Кернер сега работи в „Ауди“, която също е на „Фолксваген“. Преди няколко дни германската полиция проведе акция в офиси на двама началници на „Порше“ и един бивш служител, пише дир.бг.

През 2015 г. „Фолксваген“ призна, че е използвал софтуер, за да манипулира тестовете за изгорените газове на 11 милиона автомобила по света.

Намери ни във facebook