Делян Добрев с изненадваща прогноза за сделката „Инерком“ – ЧЕЗ

„По една основна точка на проектодоклада на временната комисия за сделката за ЧЕЗ имаме резерви – последната точка, която задължава БНБ да предостави кореспонденцията с „Инерком“. Има закони, които забраняват информацията да се предостави в този вид“. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика Делян Добрев.

„Комисията напълно оправда първоначалните ми очаквания – че тя няма с нищо да допринесе за получаване на повече информация за сделката.

Комисията остана някак безрезултатна. За това има обективни причини. Всички дадоха информация, но просто информацията я знаехме отпреди това“, заяви Добрев.

 „Банките не са поемали ангажимент да финансират сделката. Срокът е девет месеца, откато са подписали договора с ЧЕЗ. Има още шест месеца, в които купувачът трябва да осигури финансирането. Моето усещане е, че тази сделка много трудно ще бъде финализирана с осигурено финансиране. По-скоро ще изтекат деветте месеца и купувачът няма да може да осигури финансиране. В такъв случай ЧЕЗ може да реши да стартира нова процедура“, допълни Делян Добрев.

Намери ни във facebook