Шок! Представител на Порошенко обяви, че украинските бойни делфини в Крим не са се подчинили на „руските окупатори“ и се самоубили с глад

Киев смята, че в Крим бойните делфини са се самоубили. Това съобщава украинското издание „Обозреватель“, позовавайки се на представителя на президента на Украйна в Автономната Република Крим Борис Бабин.

По данни на изданието, представителят на Порошенко, смята че бойните делфини на ВМС на ВСУ са отказали да се подчиняват на „руските окупатори“ и са умрели от глад. Бабин смята, че делфините са контактували с хората само чрез специални свирки, без които те просто са могли да се жертват.

 

„Руснаците са получили тези свирки и цялото останало специално имущество на съответната воинска част, но дресираните морски животни са отказали не само да сътрудничат с новите руски треньори, но също са и отказали да приемат храна и след известно време всичките с загинали“, твърди Бабин.

Освен това, постоянният представител на украинския държавен глава отбелязва и предаността на животните, които до последно са останали верни на клетвата си към украинците.  

Крим се присъедини с референдум към Русия през 2014 година, но властите на Украйна не искат да признаят този факт.

Намери ни във facebook