За това е толкова популярен! Ето как Виктор Орбан планира да защити традиционното семейство и да пребори демографския срив

Правителството на Унгария ще предприеме мерки за спиране и обръщане на тенденцията с демографския упадък в страната до 2030 г. Това съобщи министър-председателят на централноевропейската държава Виктор Орбан, цитиран от „Ройтерс“.

Орбан обвинява либералната демокрация за подкопаването на традиционните семейства.

Според премиера ключовият въпрос е дали унгарската нация ще се запази „биологично и в количество“.

Орбан е категоричен, че правителството трябва да спре демографския упадък. Министър-председателят добави, че правителството ще приеме „сериозен действащ план за семейна политика“, но той не разкри подробности.

Либералната демокрация се провали и не спря имиграцията, не защити християнската култура и не укрепи традиционното семейство, изградено от мъж и жена, оплака се той.

„Има много различни семейства, много начини на живот и либералната демокрация казва, че не трябва да правим разлика между тях…иска да ни гарантира равенство пред закона…това е причината, това е една от причините защо ние днес изпитваме демографски упадък“, отбеляза Орбан пред държавно радио.

Статистически данни показват, че населението на Унгария се топи от десетилетия. Откакто Орбан пое управлението на страната, населението намаля от 10 014 000 души на 9 771 000 през януари 2018 г.

По думите му периодът до 2030 г. в Унгария и Европа трябва да бъде определен от съвременна концепция за християнска демокрация.

„Християнската демокрация ни защитава от миграцията, защитава ни границите, поддържа традиционния семеен модел на един мъж, една жена, защитава християнската ни култура като нещо естествено“, отбеляза той.

Премиерът на Унгария повтори, че правителството му ще внесе законодателство в парламента през следващата седмица, което предвижда налагане на наказания на неправителствени организации, обвинени в подпомагане и финансиране на нелегална имиграция.

„Трябва да санкционираме тези…които извършват такава дейност“, категоричен е Виктор Орбан.

Намери ни във facebook