Яростен скандал в парламента между Тома Биков и Корнелия Нинова (СНИМКИ)

Шокът на БСП е странен. Той показва, че въпреки че губят избори от 10 години, не са се научили да губят с достойнство. Това каза в декларация от името на ПГ на ГЕРБ депутатът Тома Биков в отговор на декларацията на ПГ на БСП за изборите в Галиче и Беден, предаде „Фокус“. 

„Опитът да се внуши, че изборите са компрометирани, защото БСП не може да ги спечели, е проблематичен за цялата политическа система“, заяви той.

 

„28 частични местни избора, в 4 общини и 22 кметства, в които ГЕРБ са регистрирали 24 кандидати за кметове, БСП- 13, ДПС- 17. Първият извод е, че ако искате да спечелите избори, трябва да регистрирате кандидати. Вторият – ГЕРБ е единствената национална партия, разположена в цялата страна“, се обърна Тома Биков към БСП. 

„ГЕРБ има съпоставим резултат с резултата от парламентарните избори. 13 кмета от 28 регистрирани. Неоснователно се говори за страх. Щяха да бъдат 28 спечелили от 28, ако бяхте прави“, коментира депутатът. 

„Излъгахте, че са дописвани хора в Галиче. Дописани са 2-3 души. Излъгахте, че ВМРО са първи в циганската махала, те имат по-малко гласове от вас там“, посочи Тома Биков. 

„Единствената партия, която се явява конкурент на ДПС в смесените райони, е ГЕРБ. Питам БСП кой подкрепят при положение, че нямат кандидати в тези райони“, заяви депутатът и изтъкна, че ГЕРБ увеличава подкрепата си в смесените райони.

„Единственият официално признат от българския съд лъжец е премиерът и действащият председател на Съвета на ЕС Бойко Методиев Борисов“, това каза пък лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна след декларацията на ГЕРБ, изчетена от Тома Биков.
 
„Разбира се, всеки е свободен човек да каже оттук каквото е преценил за добре. Предупреждаваме ви, че отсега нататък не три пъти, един път ако кажете, че „БСП за България“ лъже, ще ви напомня ред факти. Г-н председател, единственият официално признат от българския съд лъжец, министър-председател, действащ председател на Съвета на ЕС се казва Бойко Методиев Борисов. Когато казвате, че „БСП за България“ лъже, моля да се придържате към фактите и решенията на българския съд“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.
 
Зам.-председателят на НС Емил Христов заяви, че няма такова решение на българския съд с такова определение и коментира, че лидерът на БСП е нарушила правилника.

Намери ни във facebook