От историческата среща в Сингапур: Три пъти зададоха на Ким Чен-ун важен въпрос, но той не отговори!

Лидерът на КНДР Ким Чен-ун не отговори на въпрос на журналистите за възможността за ядрено разоръжаване на страната, предават кореспондентите на Белия дом.
След разговорите тет-а-тет, които Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп проведоха в хотел „Капела“, двамата лидери излязоха на терасата на втория етаж, където ги поздравиха представителите на медиите.

„Ким бе попитан три пъти дали ще се откаже от ядрените ракети, но той не отговори“, съобщават кореспондентите.

Тръмп, от своя страна, каза пред журналистите, че той и лидерът на КНДР имат „много, много добри, отлични отношения“.

Преди това, звездата от НБА Денис Родман каза в ефира на CNN, че севернокорейският лидер, с когото е лично запознат, „разбира някои неща на английски“.

Лидерът на КНДР заяви след личната си среща президента на САЩ, че е би желал отношения на тясно съдрудничество с американския лидер, съобщава Straits Times.

„Ким Чен-ун заяви, че е заинтересован от тясно сътрудничество с Доналд Тръмп. Това ще е сложно, но той е заинтересован от него“, — пише в съобщението.

Първата в историята американско-севернокорейска среща на върха се провежда в хотел „Капела“ в курортния остров Сентоса, отделен от останалата част на Сингапур с мост. Лидерите на двете страни планираха да обсъдят въпросите за атомното разоръжаване и гаранциите за мир на Корейския полуостров, както и нормализиране на отношенията между САЩ и Северна Корея.

Намери ни във facebook