Тръмп изясни дали ще отиде на гости на Ким Чен-ун и разкри какво ВИДЕО е показал на севернокорейския лидер

Президентът на САЩ Доналд Тръмп прие поканата на лидера на КНДР Ким Чен-ун да посети Пхенян, съобщава севернокорейската агенция ЦTAК.
„Ким Чен-ун покани Тръмп да посети Пхенян в удобно време, а Тръмп покани Ким Чен-ун да дойде в САЩ. Двамата лидери с удоволствие приеха взаимната покана“, се казва в съобщението.

Според агенцията, Тръмп и Ким Чен-ун са уверени, че тези посещения ще бъдат „още едно важно събитие за отношенията между КНДР и САЩ“.

Същевременно, Доналд Тръмп представи пред обществото видео, което той е показал на лидера на КНДР на срещата на върха в Сингапур. Връзката към видеото е публикувана на акаунта на американския президент в Twitter.

Видеото, наречено „Избор на съдбата“, ясно демонстрира постиженията на съвременната цивилизация редувайки с черно-бели мрачна кадри на съвременния живот в Северна Корея. В текста зад кадър се казва, че на лидерите на държавите е дадена възможност да променят настоящето и бъдещето на своите държави. В същото време изборът може да бъде както положителен – към развитие, индустриализация, към цивилизования свят, така и отрицателен.

„Ще направи лидерът избора в полза на насърчаването на страната, в полза на това да бъде част от света, за да бъде герой за своя народ? Дали той ще се ръкува със света, както и ще получи ли удоволствие от просперитета, който той никога не е виждал преди? Велик живот или още по-голяма изолация? Кой път ще избере? „, създателите на видеоклипа задават свещени въпроси.

На 12 юни в Сингапур се състоя първата среща в историята между лидерите на Съединените щати и Северна Корея. След срещата Тръмп заяви, че е бил подписан подробен документ с КНДР, а процесът на ядрено разоръжаване на Корейския полуостров ще започне много бързо.

Ким Чен-ун също обяви „нов старт“ в отношенията между КНДР и САЩ и каза, че в бъдеще всички ги очакват „големи промени“.
 

Намери ни във facebook