Много важна информация от Националната здравноосигурителна каса за онкоболните пациенти

В прессъобщение Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) се противопоставя на твърдения, че се ограничава лъчетерапията на онкоболни пациенти.

От Здравната каса обаче уточняват, че има увеличение на обемите от дейности, включени в клиничните пътеки за лъчетерапия през 2018 г.

Затова и те се планират в рамките на тримесечие: „Определените месечни обеми за лечебните заведения, осигуряващи лечение по лъчетерапия, дават възможности за планиране на пациентите, нуждаещи се от този вид лечение, като е създадена възможност за използване на обемите в рамките на тримесечието.“

От НЗОК специално уточняват, че в Националния рамков договор за медицински дейности 2018, който е подписан двустранно от БЛС и НЗОК, чл.

344, ал.9 въвежда разрешителен режим в РЗОК за извършване на дейностипо КП №251.2, КП№252.1, КП№252.2 и Апр №36″, т.е. при лъчелечение на онкоболни пациенти, пише нюз.бг.

Средствата, предвидени в Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 г. осигуряват лечението на всички пациенти, които се нуждаят от този вид терапия, посочват обаче от НЗОК.

loading...


Намери ни във facebook