Братя от Родопите въртят бизнес за над 250 млн. долара в САЩ. Вижте кои са те

Резултатът от 10-годишния труд в Америка на двамата братя от Доспат, тръгнали за Чикаго с по един куфар е: Компания по логистика, 600 тира, автомобилен сервиз, хранителни магазини, цех за месопреработка, вестник и телевизия – бизнес за над 250 милиона долара.

За тях работят около 700 души. Зад океана братя Вълневи създават семейства и сега имат по 2 деца.

С тях също живеят родителите им.

Голяма част от братовчеди, роднини и приятели са също на американска земя. Работят почти всеки ден и почиват само на Коледа.

„Преди 10 години отидох в САЩ само с една чанта дрехи и и си казах: или ще стана богат, или ще се върна с каквото съм дошъл.” Така започва разказът на милионера Павел Вълнев.

Павел и Румен Вълневи са поредния пример за сбъднатата американската мечта, макар че нямат още 40 години. Средното си образование завършват в Смолян. Павел записва УНСС, а брат му Румен – Университета по хранителни технологии в Пловдив.
Павел от дете е любител на камионите, така постепенно в главата му се заражда бизнес-план. Тамошните шофьори им споделят, че работят по 4 месеца и после почиват, тъй като от курсовете печелят добри пари. Така Павел и Румен си вадят книжки за професионални шофьори и си намират работа на камиони.

Три месеца по-късно, с помощта на друг българин,  успяват да си купят свой камион. До края на първата година като шофьори братята успяват да купят три камиона. През 2005 г. основават своя компания и купуват още три тира.  Най-големите печалби правят по време на финансовата криза. След масовите фалити се отварят свободни пазарни ниши, които Румен и Павел заемат. Поемат курсовете на затворените фирми, инвестират в още 40 камиона, заради което всички ги смятат за луди. Формулата обаче се оказва успешна и днес двамата имат 600 камиона.

Компанията им работи и като дилър на камиони като продава по около 100 бройки годишно.

източник: otzvuk.net
atlasnet.bg

Намери ни във facebook