Мащабна акция! Бутат зидовете на Митьо Очите!

Без ограда остава луксозната резиденция на Димитър Желязков – Митьо Очите в несебърското село Кошарица. С решение на Апелативния съд в Бургас от края на миналия месец масивният бетонен дувар с дължина 25 метра и височина 5 е обявен за незаконен.

Така несебърският бос има два месеца сам да срути оградата, преди да влязат общинските багери, обясняват юристи.

Едва когато това стане, Желязков може да задвижи процедурата за строителство на нов зид около баровската постройка, където от години живее със семейството си.

След престрелката с Божо Кравата на Слънчака и оцеляването му по чудо за сигурността на Очите се грижат дузина гардове, обясняват хора от подземния свят.

Самата процедура по новото строителство отнема поне половин година заради множеството формалности, обясняват експерти, цитирани от столичен всекидневник.

Формално молбата за строителство на нова ограда трябва да се подаде от съпругата на Очите. Антигона Янулис е управител на фирма „Сий сайд инвестмънт“, която притежава и къщата. Справка показва, че през последните години фирмата е придобила няколко парцела, апартаменти и складове. Сред тях е и луксозната резиденция в баровското село Кошарица. Тя се превърна в нов дома за Желязков, след като държавата конфискува луксозната му вила в близкия до Несебър град Сунгурларе, пише Пик.

Незаконната ограда на Очите е засечена от служители в община Несебър в началото на юли миналата година. Проверка показва, че тя е вдигната без каквото и да е разрешително или задължителен проект от архитект. Издадената заповед за събаряне моментално е оспорена от съпругата на Очите. Първоначално Антигона Янулис твърди, че не е уведомена за нарушението по законовия ред. В протокола на общината според нея липсвали и имената на свидетели, присъствали на проверката.

След като твърденията й са отхвърлени, Янулис води като свидетел дама, която е живяла преди това в постройката. Тя обяснява на съда, че оградата е вдигната през далечната 1987 г. Номерът отново не минава и на 20 юни тази година жалбата на Антигона е отхвърлена от съда и заповедта за събаряне на оградата остава в сила.

Намери ни във facebook