Тръмп с ценен съвет към Путин: Не им се връзвай на глупостите!

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е посъветвал руския си колега Владимир Путин да не се връзва на глупости, пише New York Times. Това е станало през март по време на телефонен разговор с Путин, когато Тръмп го е поздравил за победата в изборите.

След тяхната беседа вестник Washington Post, позовавайки се на информирани чиновници съобщи, че Тръмп игнорирал предупрежденията на съветниците си по националната сигурност, които го убеждавали да не поздравява Путин  с преизбирането му. 

Изданието, цитирайки информиран източник съобщи тогава, че Тръмп казал на Путин по адрес на съветниците си: „Това са глупави хора, не трябва да ги слушате“.

 

Президентите на САЩ и Русия планират да се срещнат на 16 юли в Хелзинки. Вече бе съобщено, че Тръмп и Путин имат намерения да обсъдят перспективите на развитието на двустранните отношения и актуални международни въпроси.

Това ще бъде първата официална среща на двамата световни лидери, която не е обвързана с други мероприятия на високо равнище. За първи път те се срещнаха в Хамбург по време на G20, а след това общуваха кратко във Виетнам на срещата на върха на АТИС. 

Намери ни във facebook