Антимафиоти: Нова опасна дрога залива пазара, как упоява до умопомрачение „Амнезия“

Нова дрога с кодово име „Амнезия“ залива пазара и е тотален хит в момента. Тревата, която е обработена с химически вещества още докато расте, се продава за 50 лв. На грам. Също толкова пари се пласира и другият мидел – хейс.

Това разкриха криминалисти от сектор „Наркотици“ в СДВР, пише „Телеграф“.

По думите им от един грам „Амнезия“ или хейс могат да излязат две или три цигари. Разликата с обикновената трева е, че силата на новата дрога е много по-голяма и държи в опиянение човека много по-дълго време.

„Амнезия“ се продавала по същата схема като марихуаната. В найлонови пликчета тип спейсбек, които се слепват в горния край. Хората, които я купуват, варирали от 14 до около 40-45 години, засекли разследващите. Характерно при нея е, че съдържанието на активното вещество тетрахидроканабинол е по-високо. В превод това означава, че наркотикът става по-силен и държи „клиента“ часове по-дълго упоен. Причина за увеличеното вещество са химикалите, с които се обработва растението по време на растежа му.

„Има сортове, които след обработка с различни вещества за 35 дни са пораснали и готови да се пускат на пазара, обясниха ченгетата.

Най-новият амфетамин, който се пласира на пазара в момента, пък е т. Нар. Кристал. Името му идвало от факта, че е точно копие на планинските камъни или на хималайската сол и лесно може да се обърка на външен вид.

„Една разфасовка може да се пласира на цена от 10 до 30 лв. В зависимост от грамовете. Приема се, като се изпива“, обясниха ченгетата. Дилърите го предлагали в различни цветове, кой от кой по-екзотични – зелени, розови, лилави, преливащи. Тежестта на една перла кристал е около 10 гр.

Криминалисти са оформили и профила на дилъра, който пласира най-модерната синтетична дрога. Това е ученик с компютър, добър английски и 100 лв. В джоба. В момента имало няколко хитови сайта, които стъпка по стъпка показват как да се надгради наркотикът, за да стане повече грамове и по-силен. Нужно било само човек да знае добре английски. Най-актуалният е унгарски. От него се поръчвали например по 4-10 г субстанция, от която тийнейджърът успявал да изкара до 30 грама дизайнерска дрога. Пратката идвала по пощата под формата на писмо или картичка. „В еврозоната колетните пратки от Чехия и Унгария не се проверяват чак толкова задълбочено.

Рентген също би хванал трудно малко прикрепено пликче с прах от 5-10 грама“, коментират антимафиоти. По думите им на ден у нас идват между 5 и 8 тона колетни пратки и нямало как физически да се отваря всяко писмо за проверка.

Спецченгетата разказаха още, че дилърите по баровете и дискотеки в момента ходели с живи подвижни складове, където криели дозите. Това са хора, които са в постоянна близост до пласьора и при подаден знак подават пликчето за клиента. Целта била, ако нахлуе полицията, да не могат да пипнат продавача с голямо количество.

Намери ни във facebook