Вижте през какви житейски премеждия е преминал малкия Костинбродския! Синът на Йоско е получил най-хубавите новини с белезници

Семейството на сочения за гангстер Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския тайно се е увеличило с още един член. Преди повече от година синът му Иван е станал мъжки татко за втори път, но щастливото събитие се е пазело в тайна заради страх от лоши очи.

За зла участ и двата пъти, в които малък Йоско става баща, той посреща новината зад решетките, пише Пик.

Първият път е през май 2014 г.

, няколко месеца след като Костинбродския изчезва. Тогава синът му е тикнат в ареста по подозрение за кражба на кола. Иван е засечен с авери от ченгетата със задигнатия автомобил, а след гонка апашите били спипани. Запознати коментираха тогава, че лъскавото возило може да е отмъкнато заради скъпите му джанти. Докато превозват малък Йоско между районното в Костинброд и Националното следствие, той научава, че красивата му половинка Мария го е дарила с рожба и започва да се проклетисва, че заради глупости не може да види бебето, пише столичен всекидневник.

Историята се повтаря след време, когато Иван и хубавата Мария чакат второ отроче. Вместо да присъства на раждането и да помогне за грижите, Иван пак е закопчан с белезници. Този път причината е разстрелът на основния свидетел по делото срещу бандата „Килърите 4“, чието ръководство разследващите приписват на духналия бандит от село Безден. Хрисим Хрисимов е разстрелян през декември 2014 г., само две седмици след като дава уличаващи показания срещу групата за мокри поръчки.

Именно той съобщава на спецпрокурорите, че хората на Йоско имат пръст в покушението срещу Филип Найденов-Фатик, за което обаче не се събират достатъчно доказателства. Свидетелят идва в спецсъда с охрана и казва, че се чувства застрашен. Разпитват го при закрити врати, но въпреки защитата дни по-късно е екзекутиран с осем куршума. За убийството са задържани Иван Йосифов, Ивайло Симеонов-Богьовеца, Вергил Славов и Александър Йорданов. Ченгета тарашат къщите им с надеждата да открият улики за разстрела. Въпреки опитите разследващите не намират доказателства и се принуждават да освободят заподозрените.

Иван е щастлив, че може да се върне в семейната къща в родния Безден и да е с близките си. Той е грижовен и добър баща, хвалят го роднините. Щастието не може да е съвсем пълно, защото липсва Йоско – главата на семейството. Всеки път, когато се сещал за баща си, усмивката на Иван помръквала, защото много му липсвал, разказват запознати.

Малък Йоско тъкмо си мислел, че се е отървал и скоро няма да има вземане-даване с полицията. Идилията бе помрачена в края на юни, когато Иван е задържан с още десетина души на връх Шипка като лидер на банда за разпространение на наркотици. По данни на прокуратурата групата се стремила да завземе наркопазара в столицата. За целта дилъри от крайни софийски квартали били принуждавани да продават дрога за новата групировка.

Според разкрития на ченгетата Иван Йосифов се забъркал с лейтенанта на Сако – Стефан Гевгелийски. Той поръчал да бъдат очистени или пребити няколко прокурори и ченгета, които го разследвали. Щял да се отплати на Иван с хероин за близо половин милион лева. Наследникът на Йоско виждал в предложението възможност да отмъсти за неволите на баща си. Запазването на семейната чест сега може да лиши Иван Йосифов от най-близките му за дълго време предвид тежките обвинения.

Намери ни във facebook