На завоя на смъртта: Майка и син бяха в тази кола, която рухна в пропаст край Котел! Какво се случи после и защо са гневни местните хора? (СНИМКИ/ВИДЕО)

Отново тежка катастрофа е станала в печално известния участък от пътя между с. Тича и Коте, пише kotelnews.com. Инцидентът е станал на два километра от входа на село Тича.  Кола се е хвърлила в дерето  точно пред паметника на загинал на това място младеж.

 В автомобила са пътували майка и син от Велики Преслав, за щастие те не са пострадали.

Управлявалата FIAT Punto жена, с шуменска регистрация сподели:” Тъкмо беше спряло да вали, цялата пътна настилка беше много мокра. Познавам пътя, често пътувам оттук. Въпреки, че се движехме доста бавно, реших още да намаля с оглед на многото завои.С натискането на спирачките колата поднесе, последва удар в мантинелата, след което за части от секундата паднахме в дерето. Имахме късмет, че автомобила падна в реката почти по гуми и леко остана на една страна, което направи най-бързо и безопасно излизането ни от колата. Отдавам изключително значение на факта, че двамата със сина ми бяхме с предпазните колани. Искам да отправя апел към всички водачи винаги да ги ползват. Не мога да коментирам дали пътната настилка е виновна за произшествието ни.”

„След всеки дъжд или роса, тук непременно стават катастрофи, колко хора загинаха точно на това място в рамките на има няма 300 метра. Това асфалт ли е – погледнете как се плъзга.”, гневи се мъж от Котел, докато чака колата да бъде изтеглена от дерето.

На мястото на катастрофата беше и общинският съветник Мастън Муртазов от ОБС Котел, който е бил един от първите, които са се притекли на помощ. С нескрито възмущение той също акцентира върху качеството на пътя и поиска всеки да си припомни имало ли е такива катастрофи в този участък преди той да бъде последно асфалтиран. Спонтанно съветникът реши да внесе предложение в ОС на входа и изхода на село Тича да се постави огромен билборд, на който да са поставени фотоси от множеството катастрофи тук, с което водачите да се респектират и вниманието им да бъде още по-повишено докато преминават опасния терен.

За около 30 минути пътя Омуртаг – Котел остана затворен, за да може специализираният автомобил на пътна помощ Котел да извади от пропастта леката кола.

В тези няколко фатални километра на пътя село Тича – Котел, за десетина години в брутално тежки катастрофи загинаха над 11 души. Статистиката показва, че с летален край са били точно тези ПТП, когато пътната настилка е забележете мокра, не снежна.

Намери ни във facebook