Евро или лев? Сега обявиха: Еврото в България е

Над 220 хил. подписа събраха от партия „Възраждане“. С тях от партията настояват да се свиква национален референдум срещу приемането на еврото като официална валута.

Въпросът е формулиран така: „Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото като официална валута в Република България“, съобщиха от политическата сила, пише news.

bg.

Събирането на подписи започна още през април. За целта бяха отворени пунктове в 30 областни центрове и общини. Доброволци направиха пунктове в още 30 общини.

Официално събраните подписи ще бъдат представени на 19 юли пред входа на сградата на Народното събрание. Там политическата организация ще обяви мотивите си за исканото провеждане на допитването сред хората.

„Подписката ни предизвика много голям интерес в чужбина“, обясни председателят на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов. „Имаме изтеглени и попълнени бланки от САЩ, Аржентина и Египет, например. Освен това възрастовата граница на подкрепящите ни е много широка. Най-възрастният човек, дал своя подпис за провеждането на референдум, е 95-годишен мъж, а най-младият е току що навършил 18 години“, коментира той.

„Възраждане“ ще организира и символично преброяване на подкрепящите идеята народни представители, обясниха от партията.

 

 

  

 

Намери ни във facebook