Презареждане: Тръмп обяви за нови срещи с Путин, а шефът на Пентагона ще си говори с Шойгу за първи път от 2015 г. насам

Американската администрация подготвя на този етап възможни по-нататъшни мерки, насочени към реализацията на договореностите, постигнати между президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин в столицата на Финландия.

Това съобщи представител на Белия дом в отговор на въпрос има ли вече някакви действия на практика по формирането на руско-американска група на високо равнище, която трябва да съдейства за развитието на двустранната търговия и инвестициите.

Пред журналисти в Белия дом президентът Доналд Тръмп още веднъж сподели впечатленията си от срещата с руския си колега.

„Аз се срещнах с президента на Русия Владимир Путин с цел да бъдат решени някои най-неотложни проблеми на човечеството.

Никога преди състоянието на отношенията ни с Русия не е било толкова лошо, както преди няколко дни. Но смятам, че те станаха значително по-добри и че има възможност да станат още по-добри”, подчерта Тръмп, цитиран от световните агенции.

„Срещата, която имах с президента Путин, беше действително силна. Аз смятам, че те биха искали да работят, но честно казано не бях уверен, че те ще имат това желание. В бъдеще ще имаме нови срещи и ще видим дали те ще доведат до желания резултат”, допълни Тръмп.

Reuters от своя страна съобщава, че ръководителят на Пентагона Джеймс Матис е готов да проведе преговори с министъра на отбраната на РФ Сергей Шойгу.

Източници на агенцията са посочили, че Матис е отворен за провеждането на преговори с Шойгу, но не са уточнили дали американската страна е отправила запитване за лична среща или телефонен разговор.

Евентуални преговори между Матис и Шойгу ще станат първата среща на шефовете на отбранителните ведомства на двете страни от 2015 година насам, отбелязва Reuters.

Намери ни във facebook