БТВ предава последни кадри от мястото. Репортерите не могат да влязат. Пълна блокада в

Снимки: btvnovinite.bg

Продължава блокадата на село Шарково, където е последното оцеляло стадо, подлежащо на евтаназиране. На входа на населеното място от сутринта има екипи на Жандармерията, пише btvnovinite.bg.

Проверяват се всички автомобили на влизане и на излизане, за да се види дали не изнасят млечни продукти и месо от селото.

На мястото вече има и екипи, които да дезинфекцират. Дали тази активност е свързана с очакваното посещение на президента Румен Радев по-късно днес, може само да се предполага.

 

 

Хората в село Воден не са доволни от обезщетенията, които получиха за умъртвените животни.

Животните на 82-годишния дядо Стоян са умъртвени още в края на юни. Жена му Велика разказва, че от тях кръвни проби не били взети. Вчера Стоян взе отпуснатото обезщетение, но смята, че е твърде ниско.

 

„Психически ни убиха и сега с тези пари, които дават, и финансово ще ни ликвидират… агнета по-рано продавах по 200 лева, сега ми дават 140, да се подиграват с нас”, каза той.

Семейството не отиде на протеста в София, не вярват, че след него ще има промяна.

 

 

Дядо Стоян казва, че е най-гневен на държавата.

„Това не е държава. И ако ми предложеха, преди да ми ликвидират животните, да ме изселят в Турция, щях да ида, въпреки, че съм на тая възраст, въпреки, че ми е мило. За да спася животните, щях да ида, защото там не ги убиват, а правят всичко възможно да ги спасят”.

 

 

  

 

Намери ни във facebook