Акция „Пречупване” се развихри, двама арестувани на АМ „Тракия“ със 100 мастербокса  нелегални цигари

Около 12.30 часа днес на км 323 км от „Тракия” в посока Бургас бяха стопирани бял микробус и ескортиращия го лек автомобил. В МВР е имало данни, че цигарите са поели са от нелегално депо в Пловдив огромно количество цигари, които е трябвало да бъдат разпространени по морето.

Микробусът е бил претъпкан със 100 мастербокса папироси без бандерол.

Арестувани на място двама мъже, единият е от тях е от бургаския квартал „Ветрен”, съобщава „Флагман”. Микробусът е бил претъпкан със 100 мастербокса папироси без бандерол (в един мастербокс има 50 стека цигари, б.а.). Неясно е дали са внесени от чужбина или са произведени у нас в нечия частна манифактура, подозренията са, че фабриката е била в Пловдив.

Мястото, при което са били блокирани бусът и лекият автомобил, е между Карнобат и Айтос. По пътя от Пловдив приносителите са били следени и чрез СРС-ата. Доказателствата срещу тях са железни.

Преди два дни при аналогична операция на ГДБОП бе разбита фабрика за цигари в бившата мандра край Карнобат, а ден по-рано криминалисти от РУ-Несебър извадиха наяве същинската дейност на пловдивския транспортен бос Илиян Шаханов, който бе арестуван по обвинение, че автобусите му пренасят контрабандни цигари.

Както БЛИЦ съобщи, заканата на премиера Бойко Борисов – да сниши до 6 % нелегалното производство на цигари и разпространението им без бандероли, бе и с точно определен срок, тогава той даде и име на акцията – „Пречупване” и подчерта, че контрабандата ще бъде драстично намалена само за седмица. Това стана на 17 юли по време на връчванетo на наградите „Икономика на светло“ от Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Намери ни във facebook