Съпругата на вицепремиера Дончев горчиво съжалява, че се е разгневила на напълно непозната шофьорка

Съпругата на вицепремиера Томислав Дончев Светлана разказа за доста странна ситуация, която й се е случила в понеделник сутрин. Всичко се е случило край една от столичните метростанции. Половинката на Дончев обяви в личния си фейсбук профил, че това, което се е разиграло я е ядосало много.

Ситуацията се е разиграла край Зимния дворец, а причината за гнева й е случайна жена.

Публикуваме коментара й без редакторска намеса:

„Понеделник сутрин е. Карам колата си към близката метростанция. 

В главата ми се борят мисли за всичко, което трябва да свърша тази седмица и за това, което няма да успея. 

На кръстовището на Зимния дворец спирам, за да дам предимство на една дама вляво. Тя обаче се колебае. Отсреща още един шофьор чака съдбовното решение. 

Изнервям се и започвам да я подканям с ръце и думи, които тя, разбира се, не чува. Най-накрая осъзнава, че всички чакаме нея и колебливо завива наляво. Потеглям зад нея. 

Мислите за работата са се изпарили. Заместени са от „екзистенциалните“ въпроси: защо се ядосах, защо излях вътрешно гняв към напълно непознат човек, защо винаги в такава ситуация реагирам спонтанно негативно, защо пак спонтанно не помисля, че човекът отсреща има право да е объркан, да е нерешителен, може би, защото за първи път минава по този път, а аз всеки ден, или се е разсеял и не е видял знака за предимство, защо, защо …. 

Ами, не намерих достатъчно оправдателен отговор“.
 

 

Намери ни във facebook