Утре 22 юли започваме деня с прекрасен празник! Ето кои имена трябва да почерпят!

Мария, Магда, Магдалена, Мадлен, Мариана, Марийка, Мара, Маруда, Манда, Маруша, Миглена, Лина.

На  22 юли  Църквата почита паметта на  Св. равноапостолна мироносица Мария Магдалeна .

В нейното житие се разказва, че когато  Иисус Христос  ходел по Галилея и извършвал чудеса, към него пристъпила жена на има  Мария Магдалена  и го помолила за помощ.

Господ изгонил из нея седем бесове и напълно я изцерил от болестта. Оттогава благодарната Мария служила непрестанно на Господа, слушала неговото учение и вървяла след него до самата Негова кръстна смърт. 
Света равноапостолна мироносица Мария Магдалeна народът тачи като сестра на свети Илия. На нея се приписва първия възглас „Христос воскресе!“.
В православната и католическата църкви почитането на Мария Магдалена има известни разлики: православната я тачи предимно като мироноска-изцелителка от бесовете, която се появява епизодично в няколко от Евангелията, докато в Католическата църква дълго време нейният образ легендарно се идентифицира с каещата се блудница от Марта и Мария. Естеството на връзката между Иисус Христос и Мария Магдалена е предмет на многобройни конспиративни теории, догадки и предположения, които понякога се разглеждат от вярващите като светотатство. 
На 22 юли имен ден празнуват Мария,  Мариана , Марийка, Мара, Маруда, Манда, Маруша, Магдалена, Магда, Миглена, Лина.

Намери ни във facebook