Мъката в Кърджали е безкрайна! Трагични подробности за жестоката катастрофа с наши гурбетчии в Дания! Загиналият с пророчески думи

Животът втори епизод няма – това е последният пост в профила на 38-годишния Ердинч Хасанов от кирковското село Върбен. Това е написал под снимки, на които е с приятели на маса, сред зеленината на Родопите, преди няма и месец. От няколко часа под тези кадри приятели жалят за Ердинч: „Много рано ни напусна, приятелю“, „Почивай в рая“…, съобщава 24rodopi.com.

Ердинч Хасанов загина в Копенхаген при зверска катастрофа във вторник следобeд.


Eдин нашенец загина, а други трима гурбетчии бяха ранени при ПТП в Дания. Единият от пострадалите е от периферен кърджалийски квартал.
Пътният инцидент е станал на кръстовище в южната част на столицата на Дания. Белият „Фолксваген“, в който пътували гурбетчиите, се сблъскал с лек автомобил и от удара се преобърнал на пътното платно. 38-годишният водач е загинал. На мястото на инцидента били изпратени 6 линейки. „Понеже сме в процес да уведомим близките, не можем да ви предоставим повече информация“, заявил пред местните репортери полицейският служител Томас Мейборн. Той отказал дори да посочи от коя държава са загиналият и пострадалите. Загиналият е от село Върбен, разказаха пред 24rodopi.com нашенците.
Кметът на Кирково Шинаси Сюлейман потвърди пред 24rodopi.com, че загиналият е от Върбен. Той е провел разговори с представители на Министерството на външните работи, по случая работи и консулството ни в Дания. Очаква се днес дипломатите ни да получат официална информация за случая. „Групата работеше на различни места в Копенхаген и околностите на столицата. Придвижваха се с буса. Вината за инцидента не е на водача на буса, а на този, който е карал лекия автомобил. Първо, водачът на микробуса е много опитен. Второ, другите нашенци, които са били вътре, работят „на черно“ и няма да рискуват с нарушаване на правилата за движение“, разказаха пред 24rodopi.com познати. Eрдинч Хасанов шофирал бус, собственост на двама братя от Кирковско. Превозвал гурбетчии от Родопите за Западна Европа. В Дания извършвал и вътрешни курсове.
„С Ердинч се е случило фаталното, защото прозорецът му е бил отворен“, твърдят запознатите с инцидента. Загиналият има син на 6 години. Бил е разведен.

Намери ни във facebook