Ужас в Полша: БГ мафия с бял бус отвлича деца! Намериха трупа на момченце без бъбреци

Тялото на момче без бъбреци е било намерено в понеделник към 14:00 в езерото Солина, в Подкарпатска област в Полша. Полицията е по дирите на престъпна група от България. Тази новина се разпространява от началото на седмицата между полски мамчета в социалните мрежи, а родителките си разменят и правила за безопасно поведение, които да сведат до знанието на децата си, за да не паднат в капана на българските търговци на органи, пише в. Монитор

.

Трагичен финал на издирването на изчезналия на 19 юни т. г. Кшишек, жител на град Жешув, написа столичното издание „Газета Варшавска“, което допълни информацията с това, че тялото на момченцето е намерено без бъбреци и с остригана до кожа глава. В текста се казва, че прокуратурата разследва обстоятелствата, свързани с находката и добавя, че властите са по следите на престъпници от България.

Часове по-късно статията изчезна от електронното издание на медията, след като се оказа, че е фалшива новина, преписана от фейсбук.

В социалните мрежи опасната българска мафия беше описана с незначително различаващи се подробности, в които МПС-то варира от ван до микробус, но във всички случаи е бяло на цвят и с регистрационни табели от България. Появиха се дори „свидетели“, които с очите си фиксирали отвличания и ясно прочели надписа BG върху номерата. Информирани майки стигнаха дотам, че споделиха и клипчета, на които се вижда как уж мъже отвличат малки деца на публични места, дърпайки ги буквално от ръцете на майките и близките им и ги товарят в бял… лек автомобил или сребрист бус без прозорци. Впоследствие се оказало, че компилацията видеото е правено някъде в Азия, а обстоятелствата около дърпането на дечурлигата не са ясни.

От полската полиция, цитирана от „Експрес бидгоски“, опровергали случая с изчезването на момченце от Жешув и намирането му без бъбреци и го определили като класически пример за фалшива новина.

„Абсолютно не е вярно, не е имало издирване на никакъв изчезнал Кшишек, нито пък от водите на езерото Солина е вадено тяло на момче без бъбреци“, това коментира официално и говорителят на областната комендатура на полицията в Жешув.

Въпреки това във фейсбук майки продължават със съветите децата да не доближават коли на непознати, да не влизат с непознати в асансьора, да не играят сами на детската площадка, и… да не се пързалят върху замръзнали езера и реки.

Намери ни във facebook