Невинни жертви: Първи СНИМКИ на Крум и Валентина, пометени от младия джигит Георги на тротоар в Петрич

Спортист, добър ученик, добър син и отговорно 17-годишно момче – така хората в село Първомай описват Крум, който пострада в кървавия инцидент, разиграл се на улица „Цар Борис“ в Петрич завчера. Малко след полунощ 18-годишен шофьор изтърва управлението на колата си и се качи на тротоара, където под навес от дъжда се криели около 15 деца.
Колата блъснала и изхвърлила от пътя си Крум и Валентина, а трето момиченце близо до тях било изтласкано в страни, в близост до витрината на магазина зад гърба на децата. После колата спряла, а писъци раздрали тишината в града.

Екипи на Спешен център пристигнали на място, а кракът на Крум бил откъснат, наложило се да го ампутират. Кръв оплиска мястото, литри кръв загубиха и Крум и Валентина, която е с тежки травми в болницата и счупен крак.

Шок за децата, шок за пострадалите и травма, белязала за цял живот фамилиите на всички, стояли под навеса.

15-годишната Валентина, красавица от село Тополница, тръгнала с приятелите си, да се поразходи в Петрич, след събора в селото и същия ден, но не се прибра. Близките и получиха лошата новина след полунощ. Тогава Валентина бе в безсъзнание със спешна нужда от кръвопреливане, пише struma.com.

Днес и вчера цяло село Тополница дарява кръв за момичето, други хора от Първомай се събират и даряват, за да помогнат да Крум… Такава трагедия Петрич не помни, казват хората. Можеше да загинат много деца при този инцидент, затова днес Петрич излезе на протест.

Шофьорът е син на бивш полицай, популярна фигура в Петрич, Пламен Попстоянов. Наскоро, от около 2 месеца, имал книжка. Купили му кола… Казват, че правил кръгчета с бясна скорост около момичетата пред магазина, за да ги впечатли. Теренът бил хлъзгав и колата му понесла, не могъл да я овладее, затова е станало произшествието, категорични са от полицията. А хората твърдят, че е пилил гуми пред децата, за да покаже мъжество.

Къде е истината – предстои да се разбере. В момента Георги Попстоянов е в ареста. Прокуратурата повдигна обвинение за причинени тежки телесни повреди при катастрофа. Тази вечер петричани отново ще протестират в центъра на града. С искане на справедливо наказание за шофьора и спешни мерки за контрол по пътищата.

Както съобщи, Районна прокуратура-Петрич привлече като обвиняем 18-годишния Георги за извършено от него престъпление. Той е задържан с постановление на наблюдаващия делото прокурор за срок до 72 часа. Предстои внасянето в съда на искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.

Намери ни във facebook