Гръмна сега: Откриха Юрий, който изчезна с Данел от Биг Брадър! Много лоши новини

Юрий Байрактаров, който изчезна през ноември миналата година, е открит в Обединените арабски емирства, където срещу него е повдигнато тежко обвинение, съобщи за великотърновския вестник “Янтра Днес“ сестра му Евгения Байрактарова.

През ноември 2017 г. великотърновецът замина по работа с директен полет за Дубай, но на летището там изчезна. След 10 дни, през които не беше  установена връзка с него, е пуснат за издирване чрез Интерпол.

До април тази година е в неизвестност, но благодарение на разследващите органи в МВР е открит в частен арест в Обединените арабски емирства. След това е преместен в държавен затвор в Абу Даби, където се намира и в момента. Юрий е обвинен в това, че иска да сваля правителството на емирствата. “В момента вървят дела, има назначен служебен адвокат и от месец насам са му позволени разговори с България веднъж седмично.

По време на тези дела се говори на арабски и няма превод на български език. Истината е, че служебният адвокат не върши почти никаква работа, което означава, че Юрий няма адекватна защита”, обясни Евгения. От външно министерство са обещали да изпратят двама представители и преводач на следващото му дело, но все още не ясно дали това ще се случи, а Юрий се събужда всеки ден с надеждата, че ще получи помощ от България.

Намери ни във facebook