България скърби. Четиримата загинали в адската катастрофа са футболисти, ето кои са те

Четирима млади футболисти загинаха при катастрофа между тир и автомобил. Инцидентът е станал по пътя Плевен-Русе в района на свищовското село Горна Студена.

При инцидента, станал тази нощ, са загинали на място трима младежи на възраст между 18 и 20 години, съобщава МВР. Четвъртият е издъхнал по пътя към болницата.

По първоначална информация причина за катастрофата е неспазване на знак „Стоп“ от водача на лекия автомобил.

По-късно се разбра, че жертвите са четирима от най-добрите футболисти на ОФК „Павликени“. Няма ги вече Димитър Кушев, Георги Вълчев – Машинката, Генчо Стефанов и Ивелин Иванов.

Според непотвърдена информация колата е била шофирана от Ивелин Ивов, който е юноша на „Етър“ и дойде в Павликени от Българене, съобщава sport-vt.com.

Колата е изместена на около 50 метра след първоначалния удар. Смачканият автомобил се е наложило да бъде разрязан от пристигналите на място пожарникари.

„Павликени“ игра вчера мач за Купата на Аматьорската футболна лига в Козловец срещу местния „Земеделец-93“ и спечели с 3:1. Единият от головете вкарал именно Ивелин Иванов. Част от футболистите пътували за мача с колите си.

„Потресен съм, просто не мога да говоря. Димитър Кушев беше с контузия и му казах да не идва за мача, но той реши да подкрепи момчетата. Четиримата останаха в Козловец след мача с намерение да се приберат по-късно…“, сподели потресеният треньор на „Павликени“ Димитър Тодоров.

Димитър Кушев бе голмайстор на „Павликени“ и играещ помощник треньор, Генчо Стефанов бе опитен вратар, Георги Вълчев – Машинката също е отлично познато име във футбола, а Ивелин Иванов бе най-младият от четиримата – едва на 19 години.

Намери ни във facebook