Лидерът на ДПС с първи коментар за пропадналото гласуване на новите министри и дали Ахмед Доган е придобил 70% от ТЕЦ „Варна“

Нека първо да се запознаем с фактологията за липса на президентски указ за освобождаването на Младен Маринов и тогава да си правим изводите. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ.
 
На въпрос дали вижда умисъл в действията на президента Румен Радев, който не подписа указа за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР, Карадайъ отговори: „Във въпроса Ви се съдържа теза, но нека по-скоро да видим каква е фактологията и тогава да коментираме. Вчера в Народното събрание не беше постъпило такова искане, не знам кога уведомлението е постъпило в президентството.

Бих препоръчал да се запознаем с фактическата картина и тогава да правим изводите“.
 
Председателят на ДПС посочи, че според него отношенията между институциите не са на необходимото ниво. „Държавата и обществото имат нужда от координация между институциите. За съжаление, наблюдаваме обратен процес“, посочи той.
 
Карадайъ обясни, че оценката на ДПС за управлението е дадена още от самото начало. „Формулата на това управление е грешна и това управление нищо добро не може да роди за нашето общество“, коментира Карадайъ.
 
На въпрос как ще коментира твърденията, че Ахмед Доган е придобил 70% от ТЕЦ „Варна“, той отговори: „Търговският регистър е публичен и всички ние се информираме от тях. Г-н Доган вече почти 6 години не се занимава с актуалната политика, а всеки български гражданин е свободен да се занимава с икономическа и търговска дейност.“

 

Намери ни във facebook