Азис дължи близо половин милион лева данъци, измисли хитра схема, за да се измъкне!

Новият водещ на „ВИП Брадър“ Азис все още дължи на държавата около 400 000 лева данъци, твърди „Телеграф“. Това е сумата, с която Костинбродския славей е останал да виси на бюджета, след като данъчните продадоха апартамента му в „Манастирски ливади“ за около 260 000 лева миналата година.Дългът е установен преди години с ревизия. Тя показала, че певецът не си е направил регистрация по ДДС, което е трябвало да стори, след като доходите му от независимо икономическа дейност надхвърлят прага от 50 000 лева.

 

След серия обжалвания в крайна сметка НАП печели делото и запорира апартамента му. Заради разправиите с данъчните още преди 7-8 години Азис прехвърлил фирмите и имуществото си на подставени лица. Прави опит да спаси апартамента си в „Манастирски ливади“, като го прехвърля на майката на детето му – Гала. Данъчните обаче оборват тази сделка в съда.

 

Отделно хонорарите на Азис минавали през фирма, където той никъде не фигурира, като така било договорено и възнаграждението му от „ВИП Брадър“. Заради нежеланието на звездата да се издължи от НАП дори писали за съдействие и до прокуратурата. Данъчните обаче не са се отказали от колосалната сума, с която Азис виси на хазната, и ще продължават с опитите да си вземат дължимото, като използват всякакви законови начини.

Намери ни във facebook