Безкрайно тъжно, тя докосна сърцата на всички. Сирачета ридаят, преди малко напусна този свят

Най-малката на ръст майка в света американката Стейси Хералд почина на 44-годишна възраст в щата Кентъки.

Високата само 71 сантиметра жена страдаше от рядко генетично заболяване, което спира растежа.

Заради болестта ѝ лекарите я съветвали да няма деца. Причините били 2 – първата била свързана с и опасността от увреждане на плода в утробата ѝ, втората, с предаване на болестта върху децата и третата с живота ѝ.

Въпреки това тя беше майка на цели 3 деца – Катери (11), Макая (10) и Малаки (7).

Лекарите я предупреждавали, че поради височината й, по време на бременност, сърцето и белите дробове на децата могат да бъдат смазани, но Стейси толкова много искала да има деца, че рискувала всичко, за да го направи.

Двете й деца Катери и Малаки наследиха болестта на майката. Малкият Малаки е роден 8 седмици по-рано и въпреки че това е често срещано при деца с такова заболяване, след като се е родил, не е имал нито една счупена кост, пише Факти.бг.

„Хората с разстройство като моето често се раждат със счупени ръце или крака, защото костите ни са много крехки и могат да се счупят по време на раждането, но нищо не му се случи. И обясних на дъщерите ми, че са много специални бебета, но те ще трябва да бъдат внимателни за брат си, докато не пораснат“, казва в едно старо интервю Стейси.

Макар че тя била на инвалидна количка, Стейси активно се грижела за децата си заедно със съпруга си Уил, когото срещнала, докато работила в супермаркет, и се оженили четири години по-късно.

„Това, което не мога да направя аз, го може Уил“, споделя преди смъртта си тя, а съпругът й, който е 175 см висок, се грижи нощно време за бебетата, защото за нея било трудно да стане. За нея било особено трудно да се грижи за дъщеря си Макая, единствената, която не наследила от заболяването и на две години вече била по-голяма от майка си.

Намери ни във facebook