Толкова нелепо. Съобщиха причината за смъртта на 10-годишното дете в асансьора

10-годишното дете, което беше открито мъртво в асансьор в Кюстендил, е починало при нелеп инцидент, сочат първоначалните данни от разследването. В първия учебен ден момченцето отивало на частен урок, който трябвало да се проведе в апартамент на 8-ия етаж в блока в квартал „Запад“.

Качило се в асансьора с колелото си, изправило го кабината по диагонал и го подпряло. При тръгването обаче велосипедът се приплъзнал и кормилото го притиснало в шията, съобщи „24 часа“.

Първоначално имаше предположения, че притискането е било в гърдите.

Секунди по-късно жена, която живее в блока, чула виковете на детето и подала сигнал на телефон 112. Жителите на блока се обадили и на асансьорен техник, който отива на място и отваря вратите на асансьора, предаде bTV.

Пристигналите на място лекари обаче открили вече мъртво детето. Въпреки това то е откарано в спешния център в града, където медици го реанимирали повече от час в опит да го върнат към живота. Очакват се резултатите от аутопсията, която трябва да установи точната причина за смъртта. По тялото няма следи от насилие, заявиха вече от МВР, които заедно с прокуратурата започнаха разследване.

Днес асансьорът в квартал „Запад“ е запечатан с лепенки с печат на разследващите органи.

Намери ни във facebook