От последния час: Арестуваха един от най-високопоставените шефове в България!

Специализираната прокуратура претърсва служебни помещения в Регионална дирекция по горите – София и в Държавно горско стопанство – Своге

. Извършват се претърсвания в жилища в София и Своге, както и в база в с. Батулия, общ. Своге.

Действията на Специализираната прокуратура са в рамките на разследване срещу организирана престъпна група от длъжностни лица в Държавно горско стопанство – Своге и ръководена от директора на Регионална дирекция по горите – София.

Групата е извършвала незаконен добив и търговия с дървен материал в периода от 2014 г. до настоящия момент. Налице са доказателства за извършени от организираната престъпна група кражби на части от специализирана горска техника, умишлен палеж на автомобил и държане на огнестрелни оръжия, без надлежно разрешение.

Към момента са задържани ръководителят – директор на Регионална дирекция по горите – София и четирима от членовете на организираната престъпна група, сред които са директорът на Държавно горско стопанство – Своге, двама горски стражари от ДГС- Своге и още едно лице.

При претърсване в базата в с. Батулия, общ. Своге, стопанисвана от двама от членовете на групата са открити и незаконно държани 5 пушки и голямо количество боеприпаси. Действията по претърсване и разпити на свидетели продължават и в момента.

Намери ни във facebook