Репортери отидоха до тайното имение на Росен и Деси Банова и завариха спираща дъха гледка. Сякаш тук

Кадър: „Ретро“

„Бомба е паднала“ в огромния луксозен комплекс в края на разложкото село Баня, в който доскоро се покриваше от любоопитни очи бившият президент Росен Плевнелиев.

Допреди най-богатият държавен глава да продаде имота преди година, мястото било
денонощно охранявано и с жива сила, и с камери, но след смяната на собствеността цялата охранителна система е демонтирана, пишат „“ и „Ретро“.
Райското кътче се намира на изхода на разложкото село Баня в посока Банско, на един хвърлей от пътя. Местността се нарича Камено, но само по документи – за местните мястото е известно като Квартала на богатите.

И има защо… „Всичките тези къщи, целото това беше на президента. На онзи дето ходи със синоптичка. Плевенлиев (Плевнелиев – б.р.), нали се сещате. Преди, като беше президент, всяка Нова година идваше тук да я посреща, задължително, но после продаде къщата, разправят пред екипа на „Ретро“ жители на Баня.
По документи Росен Плевнелиев се раздели с луксозното имение преди година. Разпродал го на неколцина близки нему люде, но специално най-хубавата къща, в която той отсядал, преминала във владение на един от най-известните бизнесмени в туроператорския и хотелиерския бизнес Йордан Христов.
В затворения комплекс всички сгради са във възрожденски стил – с огромните греди, типични за подобни постройки. Двуетажни са, като на първия етаж са всекидневните с кухня, трапезария и камина, а на втория са разположени спалните помещения.
От верандата на бившата къща на Плевнелиев се открива огромен двор с размери на малко футболно игрище. Тревата е ниско окосена, личи, че макар и новите собственици да се мяркат рядко, с поддръжката са ангажирани вероятно хора от селото. В самия край на комплекса скоро „изникнала“ още една постройка с барбекю, та баровците да не си опушват кухните в къщите с мръвки.
„По време на мандата на Плевнелиев къщата беше строго охранявана. Дори и него да го нямаше тук, все си имаше хора да пазят. Той и след като продаде комплекса, идва чат-пат, нали новите собственици са негови хора, идва им на гости“, допълват банянци.
Последния път, в който се отбил до селото, Плевнелиев бил с новата си съпруга Деси Банова. Тъй като в комплекса му няма басейн, а и както казват местните – понеже „плейбой го раздавал“, завел синоптичката да се плацика в минералната вода на отстоящия на не повече от 500 м 4-звезден хотел „Хот Спрингс“, в който и Корнелия Нинова „удави“ в лукс депутатите си в началото на седмицата. Лидерката на социалистите им организира двудневен семинар, преди да тръгнат из народа, за да популяризират „визията ѝ за България“

Намери ни във facebook