Шок! Български камериерки взимат 4 бона заплата, ето къде!

Германия дава между 1000 и 2000 евро заплата на наши камериерки, готвачи, сервитьори. Това показват данните от Агенцията по заетостта, съобщава „Телеграф“. Наблюденията на експертите сочат, че в момента страните от ЕС търсят повече средно- и нискоквалифицирани кадри.

Освен в хотелиерството и гастрономията има глад за шофьори, бояджии, заварчици, електротехници.

Повечето от работодателите от Германия, отбелязват от АЗ. Някои от тях ще проведат интервюта с кандидатите очи в очи. Германската служба по заетостта ZAV и Агенцията по заетостта организират срещи на германските работодатели с кандидатите в четири български града от 1-ви до 4-ти октомври.

Първото интервю е в София, следват препитвания в Пловдив, Бургас и Варна. Посредници за намиране на работа в чужбина коментираха, че тази Германия предлага още по-високи заплати за българи емигранти от ЕС.

Тенденцията ще продължи и догодина, като според трудови посредници с космическите възнаграждения Германия дава предимство на нашенците пред бежанците.

Има и сериозен брой оферти за работа в строителството от холандски работодател, съобщиха от агенцията по заетостта.

Предлагат се по 50 свободни работни места за 13 специалисти като дърводелец, шпакловчик, водопроводчик, заварчик и електротехник.
 

Намери ни във facebook