БЕЗУМИЕ! Истинската причина за катастрофата с автобуса с децата потресе България!

Дрифт на завой с микробус с летни гуми е най-вероятната причина за катастрофата с училищния автобус, станала вчера между русенските села Пиперково и Джулюница, съобщиха от полицията, цитирани от местните медии. 

Зад волана на микробуса „Форд Транзит“ с холандска регистрация е бил 20-годишен младеж.

Той изгубил контрол над буса, навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал челно с ученическия автобус, управляван от 62-годишен шофьор. Алкохолната проба и на двамата водачи е отрицателна.

Сигналът за инцидента бе подаден около 14.30 ч. В училищния автобус са пътували четири деца. Две от тях – момичета на 15 и на 17 години, са с фрактури на носа, но състоянието на едното е по-тежко и то е пренасочено към Университетската болница „Канев“ в Русе, тъй като при фрактурата има и разместване. 15-годишната ученичка остана за наблюдение в беленската болница.

В болница е настанен и пътник от форда. Той е с травма на врата и също е пренасочен към УМБАЛ „Канев“ в Русе. Двамата шофьори са с травми на крайници. Водачът, возил учениците, обаче е получил хипертонична криза, като ще остане за лечение в болницата.

Разследването на катастрофата продължава.

Намери ни във facebook