Борисов с извънредна новина за БГ пътищата, винетките и…

Преди минути започна срещата на министър-председателя Бойко Борисов с представители на Националното сдружение на общините в Република България. Както вече писа на нея бе обсъден механизъм за освобождаване от винетна такса на определени участъци от пътната мрежа.

Още в началото министър-председателят честити Новата година на кметовете и им пожела успех.  „Да действаме!“, заръча им Борисов.

По думите му трябва общинските съвети трябва да вземат решения кои пътища искат да са без винетки и да си ги поддържат. Той бе категоричен, че така е справедливо. Премиерът добави, че ще се търси възможност винетки да се продават и през банкоматите.

„В рамките на няколко седмици кметовете и общинските съветници да вземат решение и да ни го изпратят писмено, за да извадим тези пътища от списъка за винетната система“, каза още премиерът.

„Такива пътища например са тези, които са част от републиканската пътна мрежа, като Варна-„Златни пясъци“, Варна- Аксаково или Пловдив- Асеновград. Тези общини, които ги искат, имат желание и финансови възможности“, заяви Бойко Борисов. 

„Благодаря за разбирането. Дали са 2 или 3 седмици няма значение. Въпросът е дали да се вземе като решение. Има разделение на властите, демократично, въпросът е да ни уведомите“, обясни премиерът. 

„София е поискала Северната скоростна тангента. Уведомяват ни, предоставяме я за поддържане на съответната община и не се налага такса за движение по нея“, поясни Борисов. 

„Мисля, че е справедливо и правилно“, каза още той.

Намери ни във facebook