Тотална издънка в бТВ! Цветанка Ризова този път наистина стана за смях!

Водещата на „Лице в лице“ по бТВ Цветанка Ризова стана снощи за резил. В предаването си тя поде актуалната тема за избора на нов изтребител за българската армия, интервюирайки бившия служебен министър на отбраната Тодор Тагарев.

По време на разговора, очевидно неподготвена, Ризова, чула-недочула, разбрала-недоразбрала, забърка и хеликоптерите „Кугър“, с каквито армията ни разполага, в разговора за изтребителите.

Гвоздей в предаването бе култовият въпрос към Тагарев: „Т.

е. не може да разчитаме на тях (Кугърите) като за истински изтребители, това ли?“.

Събеседникът й запази интелигентно спокойствие и търпеливо разясни, че те нямат нищо общо и не може и дума да става за сравнение между „Кугър“ и изтребителите „Грипен“ и „Ф-16“, дори изтъкна разликите за височината на летене и пускане на бомбите, пише Пик. 

„Що за небрежност, бТВ нямат ли редактори“, възмутиха се зрители в социалната мрежа на невежеството на водещата, която хем не разбира от темата, хем се бута да дискутира изтребители. 

„Леле, конят по-слаб ли е от катъра и каква е приликата“, коментираха през смях потребители във Фейсбук, правейки паралел като между изтребител и хеликоптер.

„Това е липса на елементарна лична и професионална хигиена да се подготвиш за един разговор“, отсече журналистът от БНТ и бивш водещ на сутрешния блок Иво Никодимов, който също отчете излагацията на водещата.

Намери ни във facebook