След скандала, който разрази с тирадата за пиянството Терзийски с тежки думи за Ласкин

„В последните седмици много мислих за Ласкин, за смъртта. Нямаше как да не напиша такъв малък памфлет. Той заслужава много повече“, каза писателят Калин Терзийски по повод поста си във фейсбук, който предизвика много гневни коментари.

В публикацията си в социалната мрежа Терзийски дръпна лекция за алкохола, изтъкна, че той е още жив, въпреки алкохолизма си.

В поста си Терзийски се подрежда до имена като Керуак, Фицджералд, Буковски, Хемингуей, Лотрек, Лермонтов, Висоцки. Там подрежда и Ласкин.

Това, че се сравнява с такива имена възмути много хора, доста от тях го охулиха и за това, че се е прикачил към трагедията с актьора. 

„Бог да прости Иван Ласкин! Много мислих за него и нямаше как да не напиша такъв малък панфлет, макар че забравихме, че Човекът заслужава много повече. Не Ласкин, а Човекът. Иван Ласкин е прекрасен актьор. Артистите не умират. Докато има изкуство, ще го има и човекът“, поясни Терзийски, пише Пик. „Артистите умират от пиене, аз случайно съм жив“, написа в скандалния си фейсбук пост той.  

Българите сме станали безразлични. „Сега някой умрял – голяма работа. Някой се родил – голяма работа. Това масово безразличие е грозно“, каза писателят.

Всичко се движи в познатия ни свят на приливи и на отливи. Сега бил един от приливите на мракобесие и долнопробна чалга. „Надявам се той да оттече. Едни умряха, други полудяха, трети избягаха в чужбина. Но се раждат и нови. Но старите трябва да им дават ръка и да им вдъхват надежда“, поясни Калин Терзийски.

Намери ни във facebook