28-годишната Вирджиния спря да си мие косата и ето на какво прилича след 1 година

28-годишна жена престана да си мие главата с шампоан. Тя лиши от тази процедура и двете си деца. Младата майка казва сега, че „никога не са били толкова щастливи“, пише thesun.co.uk.

Семейството на Вирджиния Тепскот от Нов Южен Уелс (Австралия) е преминала на изключително натурални продукти, които не съдържат никакви изкуствени компоненти.

Вирджиния и двете ѝ деца вече 1 година не ходят на фризьор, не използват шампоан и, сешоар и всякакви други средства за коса. И тя е във възторг.

„Сега косата ми е съвсем друга: красива, плътна, нечуплива. Леко се разресва, не се заплита, възлите са по-малко. Вече не е суха, но не се и мазни. На какво мирише? Мирише на коса“, споделя Вирджиния.

Еврика! Отриха ново неподозирано свойство на кафето! Щом прочетете тези редове, веднага ще си поръчате едно експресо

Тя решила да се откаже от шампоаните, след като прочела повече неща за ингредиентите им. Тогава тя била бременна и твърде, че е усещала „въздействието на химикалите, което добавяло ненужно токсично натоварване“.

Вирджиния сега мие косата си само с вода и понякога прави скраб със сода бикарбонат. За по-добро разресване използва натурални масла. Ако косата ѝ се омасли, тя ѝ нанася прах от корени на тапиока.

Вирджиния има син и дъщеря. Ето какво разказва за тях:

„Косите на дъщеря ми никога не са виждали шомпоан. Ето защо тя не е подложена на влиянието на изкуствени ингредиенти. Нейната коса изглежда абсолютно нормално. А за къдриците на сина ми всички казват, че са прекрасни“. zdrave.to

Намери ни във facebook